Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

En snabbkurs i homeopatiska läkemedel

2010-07-19

En liten snabbkurs i homeopatika från Der Spiegel, tips från Orsakverkan (Twitter).

D1 betyder att lösningen är spädd med en del av den aktiva ingrediensen och 9 delar vatten. D2 betyder att en D1 lösning är spädd på samma sätt, så att en hundradel av lösningen är den aktiva ingrediensen. Siffran talar alltså om hur många nollor du ska ha i faktorn. D1 betyder 1:10. D2 betyder 1:100. D3 betyder 1:1000. D9 betyder 1:1 miljard, alltså ungefär som en droppe av den aktiva substansen i en tankbil. D78 betyder att av alla molikyler som finns i hela universum, är några stycken från den aktiva ingrediensen. Enligt Der Spiegel används lösningar upp till D1000 i Tyskland. Vågar man påstå att homeopater säljer dyrt kranvatten?

Du som inte redan följer Pekkas blogg, Orsakverkan, hittar den här.

Categories: Science

One response to “En snabbkurs i homeopatiska läkemedel”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by alicia h., Anders Hesselbom. Anders Hesselbom said: New blog post: En snabbkurs i homeopatiska läkemedel https://www.winsoft.se/2010/07/en-snabbkurs-i-homeopatiska-lakemedel/ […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips