Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Skeptisk poddradio når 100 000 nedladdningar

2010-12-22

Skeptikerpodden

Från vårt pressklipp (pdf):

Är det verkligen sant? Den frågan ställer sig Skeptikerpodden, den skeptiska poddradion som tar kampen mot kvacksalvarna. Strax innan julhelgen har programmet laddats ned över 100 000 gånger.

– Det här hade jag aldrig kunnat drömma om. Vi började i slutet av mars och har sedan dess släppt ett nytt avsnitt varje vecka där vi avslöjar bluffmakare och kvacksalvare, säger John Houdi, trollkarl och programledare för Skeptikerpodden. Men vi trodde däremot aldrig vi skulle få så många lyssnare och hamna överst på topplistan, påpekar Houdi.

Ligger först på topplistan
Skeptikerpodden ligger på förstaplats på iTunes topplista över naturvetenskapliga program i Sverige, en lista där Sveriges Radio inte ens kvalar in bland de 50 bästa programmen. Topplistan sammanställs av datorföretaget Apple där poddradioprogram från hela världen kan ansluta sig.

Med underrubriken ”poddradion som ifrågasätter pseudovetenskap, vidskepelse och övernaturliga fenomen” vill Skeptikerpodden sprida kritiskt tänkande till fler lyssnare genom en lättsam och populärvetenskaplig framtoning. Genom hemsidan skeptikerpodden.se kan lyssnare ladda ned alla 35 avsnitten som gjorts hittills.

Bakom Skeptikerpodden står åtta privatpersoner från hela Sverige med olika bakgrunder. Det som binder dem samman är åsikten att radio och tv sprider en allt för okritisk bild av medium, djurkommunikatörer och andra typer av kvacksalvare. Genom att berätta om deras tekniker hoppas Skeptikerpodden att fler ser igenom deras arbetsmetoder.

Vad händer nu?
– Nu tar vi en paus under julhelgen och firar jul, men så fort julegrisen är uppäten plockar vi fram mikrofonerna igen och avslöjar vilka tekniker som medium använder sig av, avslutar John Houdi.

Categories: General

Tags: Skeptikerpodden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips