Startsidan  ▸  Texter  ▸  Teknikblogg

Anders Hesselbom

Programmerare, skeptiker, sekulärhumanist, antirasist.
Författare till bok om C64 och senbliven lantis.
Röstar pirat.

Om man inte tror på Adam och Eva

2010-03-05

Att gnälla på kristendomen är kanske att sparka på någon som redan ligger, men det skulle vara väldigt intressant att få höra en förklaring på detta:

Moderata kristna, alltså de som inte är fundamentalister, anser att människan är en produkt av evolutionen och litar generellt på vetenskapen. Berättelsen om Adam och Eva har aldrig hänt på riktigt, det är endast en symbolisk historia. Vi har evolverats och vi är kusiner med chimpanserna. Helt ok, det är så det är. Tror man dessutom på Jehova, så må det vara hänt.

Den förskräckliga teologin från Nya Testamentet som går ut på att Jesus sonar Adams brott, kräver inte den att man faktiskt tror på Adam? Eller dör Jesus för att förstärka moralen i en fabel? Och varför säger man att Judas bedrog Jesus med en kyss, om det nu var Jehova som offrade sin son till sig själv, för att övertala sig själv att förlåta dig för synder som du personligen inte begått? Hela tanken med moralen i NT är väl att man till och med ska kunna döma ut barn som bärare av en arvssynd, för att legitimera det blodsoffer som Jesus ändå var? Hade inte Judas gjort det han gjorde, hade hela Jehovas plan med sitt blodsoffer fallerat.

Det är något som är väldigt skumt här, även med anhängarna av denna religion (som för övrigt har en tendens att bära mordvapnet runt halsen). Det är konstigt att så många väljer religionen över förnuftet, även i dessa upplysta tider.

Categories: Personal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



En kopp kaffe!

Bjud mig på en kopp kaffe (20:-) som tack för bra innehåll!

Bjud på en kopp kaffe!

Om...

Kontaktuppgifter, med mera, finns här.

Följ mig

Twitter Instagram
GitHub RSS

Public Service

Folkbildning om public service.

Hem   |   linktr.ee/hesselbom   |   winsoft.se   |   80tal.se   |   Filmtips